FAQ – Frågor om munskydd

I detta inlägget tänkte vi försöka svara på några av de vanligaste frågorna om munskydd och ansiktsmasker etc.

FAQ Munskydd

FAQ:

Q:Hur ska man bära munskydd?

◦ A: WHO förklarar först och främst att tygmasker (fabric mask) kan användas av allmänheten när social distansering på 1 meter, inte kan erhållas. När du bär denna typ av mask, gör följande. 1: Gör rent händerna med handsprit eller tvål och vatten, noggrant. 2: Ta fram din rena mask och inspektera den, använd den inte om den är skadad eller smutsig. 3: Placera masken över din näsa, mun och dina kinder och se till att det inte finns något mellanrum mellan ansiktet och masken. Tänk också på att undvika att röra vid masken med dina händer!

◦ Q: Hur tar man av sig sitt munskydd?

◦ A: Innan du tar av dig masken, gör rent dina händer återigen med handdesinfektion eller tvål och vatten. Luta dig försiktigt framåt och koppla loss banden från öronen, utan att röra vid framsidan av masken. Glöm inte att tvätta händerna igen, efter att du har tagit av dig.

◦ Q: Kan jag dela mask med någon annan?

◦ A: Det är givetvis starkt rekommenderat att inte dela skydd med någon annan, detta förhöjer spridningen av smittan avsevärt.

◦ Q: Hur tvättar man återanvändbara munskydd?

◦ A: Tvätta ditt återanvändbara munskydd eller mask i hög temperatur, med tvål och vatten. Använd aldrig en mask som är smutsig och förvara den rena masken i en väl förseglad plastpåse. Hos oss kan man också köpa speciella förvaringslådor för sitt munskydd.

◦ Q: Skyddar munskydd mot Covid-19?

◦ A: Enbart munskydd eller mask skyddar dig inte mot att smittas av Covid-19. Det fungerar endast som ett komplement, när en distansering till andra människor på minst 1 meter, inte kan garanteras.

◦ Q: Vart kan jag köpa munskydd?

◦ A: På Munskyddonline.com kan du beställa munskydd och ansiktsmasker.

◦ Q: Vilka munskydd är godkända för flygresor?

◦ A: Skyddet ska täcka ansikte och mun. Det får inte vara hemmagjort. Vi skrev ett inlägg för detta för ett tag sedan som du kan läsa här.

◦ Q: Rekommenderas munskydd i kollektivtrafiken?

◦ A: I nuläget har Sverige eller trafikbolagen inte några sådana rekommendationer. Man avråder däremot från icke nödvändiga resor. Bland annat Västtrafik skriver på sin hemsida att man gärna får använda munskydd ombord, men att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därmed inga krav.

Detta är de vanligaste frågorna just nu, men har du andra frågor än dessa är du välkommen att kontakta oss på info@munskyddonline.com.


Källor: https://youtu.be/ciUniZGD4tY (WHO)

Notering: Vi använder både benämningar som munskydd, ansiktsmask och ansiktsskydd. Detta för att skriva en text som man i folkmun förstår, du ansvarar själv för att använda rätt typ av skydd för ditt ändamål.

Leave a comment
Stay up to date
Register now to get updates on promotions and coupons.

Varukorg

×